Trög återhämtning för flygtrafiken på Åre Östersund Airport

FRÖSÖN (JT) Åre Östersund Airport har sämst utveckling av antalet flygresor av alla Swedavias flygplatser jämfört med tiden före pandemin.

Publicerad

Ny statistik från Swedavia visar att företaget totalt förlorat närmare 71 miljoner resenärer under de 32 månader som gått sedan pandemin startade, jämfört med de 32 månaderna innan.

Totalt hade Swedavia 2,7 miljoner resenärer under oktober, vilket är en ökning med 62 procent jämfört med samma månad 2021, men det utgör samtidigt bara 77 procent jämfört med nivån före pandemin år 2019. Mest har utrikesresandet återhämtat sig jämfört med 2019, det ligger på 83 procent vilket kan jämföras med inrikes på 67 procent.

Av flygplatserna har Luleå återhämtat sig bäst och ligger på en nedgång på -19 procent totalt jämfört med 2019. Åre Östersund Airport har återhämtat sig sämst, med en motsvarande siffra på -47 procent. Därav har utrikesresorna återhämtat sig sämst, de ligger på -52 procent att jämföra med inrikes på -46 procent. Totalt var det 716 utrikesresenärer och 20 090 inrikesresenärer på Åre Östersund Airport under oktober månad 2022.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS