– De var lugna och glada att vara tillbaka när jag talade med dem i går kväll. Många har tagit det hela som en spännande upplevelse. Natten var det jobbiga och räddningsaktionen blev något av ett äventyr, berättar rektorn. Foto: Gustav Johansson STORM Heliworks

Gymnasieelever räddades från Hoken - ”Alla klarade sig och mår bra” säger rektorn

RAMUNDBERGET (JT) 17 elever och 5 lärare räddades med helikopter från fjället Hoken i nordvästra Härjedalen på onsdagsmorgonen. Via satellittelefon larmades polisen om att gruppens tält blåst sönder i det hårda vädret som rådde i området.

Publicerad

Jag är glad att allt har gått bra, säger Jerry Norrrbom, rektor på Rönninge gymnasium i Salem och fortsätter. Räddningsaktionen gick lugnt tillväga. Både lärare och elever var trygga i situationen.

Vad säger ungdomarna och personalen nu efteråt?

De var lugna och glada att vara tillbaka när jag talade med dem i går kväll. Många har tagit det hela som en spännande upplevelse. Natten var det jobbiga och räddningsaktionen blev något av ett äventyr, berättar Jerry.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS