Jonas Svan är ordförande av Sonfjällets Fritidsområden som arrangerade Skärsjöpimpeln.

Bildextra: Succé för Skärsjöpimpeln – en av årets höjdpunkter

SKÄRSJÖVÅLEN(JT) Det blev succé när Skärsjöpimpeln anordnades på påskafton, med snudd på rekordmånga besökare. Solen sken från en klarblå himmel, och det var en väldigt god stämning.

Publicerad

Skoteråkturen från parkeringen, man tar sig nämligen bara till sjön på skidor, med skoter eller till fots, var hänförande vacker med Sonfjället som kuliss. 253 stycken deltagare anmälde sig till pimpeln, och det var uppskattningsvis ett hundratal besökare till som kom dit bara för att trivas, umgås och lyssna på trubadurerna. När startskottet gick från minikanonen exakt klockan 12, sprang deltagarna ut på isen och började borra upp hål. 

Jonas Svan är ordförande för Sonfjällets Fritidsområden, han och familjen bor i Gagnef men är i fritidsboendet i Skärsjövålen var och varannan vecka, och trivs otroligt bra med bygemenskapen. Han berättade för Jämtlands Tidning om den anrika pimpeltävlingstraditionen.

–Skärsjöpimpeln har ägt rum varje påskafton sedan slutet på 50-talet, med paus ett par år under pandemin. Arrangörskapet har gått mellan föreningarna, curlingklubben hade det något år, och fritidsföreningen i 15 år. Det kommer folk från hela Härjedalen hit och många turister. Ungefär var tredje år anordnar vi Härjedalsmästerskapet, och i år var det dags igen. Det är en extra krydda på moset, sade Jonas.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS