SKR godkänner kommunens affär med Dählies bolag

ÅRE (JT) Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) godkänner den affärsuppgörelse som Åre kommun gjort med Björn Dählies bolag.

I slutet av september genomförde Åre kommun en fastighetsaffär med ett privat företag som ägs av Björn Dählie. I affären ingick också ett byte av fastigheter. Resultatet av affären blev att Björn Dählies bolag skulle ersätta kommunen med 14 miljoner. Dessa pengar saknade bolaget och därför beviljade kommunen en revers – en utlåning med ränta till Dählies bolag.

Markaffären har fått mycket uppmärksamhet och fått kritik för att den skulle strida mot kommunallagen. Därför tog Åre kommun själv initiativet till att låta organisationen Sveriges Kommuner och Regioner granska affärsuppgörelsen. Detta för att ta reda på om kommunen bedömt lagen på fel sätt.

Nu har juristerna på Sveriges Kommuner och Regioner kommit med sitt utlåtande där de godkänner kommunens agerande. De anser att kommunen inte har gynnat eller gett stöd till någon enskild privat näringsidkare. Juristerna anser att den revers som kommunen ställt ut inte ska ses som en kredit utan som ett betalningsvillkor.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS