Caféet var uppskattat. Inte minst för gott fik till överkomliga priser. Vad sägs om en tunnbrödsstut med skinka för 20 kronor?
Caféet var uppskattat. Inte minst för gott fik till överkomliga priser. Vad sägs om en tunnbrödsstut med skinka för 20 kronor?

Välbesökt julmarknad i Fåker med tradition

FÅKER (JT) Ett lite kyligt väder med lite snö på backen gav tillräckligt med julstämning för att locka många att ta sig till Fåker när det nalkades julmarknad. Denna marknad på Lyransgården har en längre tradition och lockade även många försäljare.

Publicerad

Ett 30-tal hantverkare hade fyllt nästan 40 bord med sina alster. Här fanns allt från älgörtsdricka till stickade mössor av alpackagarn. En marknad där inget är masstillverkat för en billig peng utomlands utan tillverkat lokalt med unik prägel lockar till köp. De flesta JT mötte bar på någonting trots att marknaden nyss öppnat.

– Det är roligt, det är jättemånga här. Fullbokat. Och kul att börja träffas igen! Vi stod just och sa det, att få träffas fysiskt igen efter pandemin. Det säger Anna Bergqvist som är på marknad med familjen.

På plats finns även den ideella föreningen JIDCA som står för Jämtlandsgrupp för internationellt samarbete.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS