Under oktober tar Lundstams åkeri i Östersund sin första ellastbil i drift. Foto: Lundstams.

Lundstams satsar på ellastbil

ÖSTERSUND (JT) Lundstams Återvinning i Östersund, tar in den första eldrivna lastbilen i sin flotta. Därmed tar företaget, som bedriver insamling av återvinningsmaterial i Jämtland, Härjedalen, Västerbotten och Västernorrland, första steget mot att minska utsläppen genom att byta från diesel till eldrift.

Publicerad

– Det här är en självklar satsning för oss. Vårt mål är att vara helt fossilfria till år 2030, Säger Lundstams transportchef Fredrik Hedström i ett pressmeddelande.

– Det gäller att hitta rätt fordon som passar för våra uppdrag. Det har också varit viktigt att våra anställdas arbetsmiljö beaktas. Nu har vi en lösning som avsevärt minskar bullret och förbättrar vardagen för våra chaufförer.

Fredrik Hedström säger att Lundstams Återvinning har historiska ambitioner att leva upp till. Redan för drygt 70 år sedan, då de unga chaufförerna Arne Lundstam och Nisse Andersson drog igång åkeriet, stod miljövård högt på agendan.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS