Kerstin Arnemo, styrelseordförande i Jämtkraft ser stor potential i den el som nu kommer länet till godo. – Det här är unikt i Sverige och EU, att kunna erbjuda 500 MW effekt från förnybar energi och med väldigt hög leveranssäkerhet, säger hon. Med på bilden är också Stefan Sedin, elnätschef på Jämtkraft.

Mer el ska användas i länet – Jämtkraft laddar för elkraftskrävande industri

LÄNET (JT) Jämtkraft investerar cirka 780 miljoner kronor i ledningar och anpassning av stamnätsstationen Midskog för att leverera mer el i länet och därmed göra det möjligt för fler nya företagsetableringar.

Publicerad Senast uppdaterad

– Vi kommer kunna nu kunna erbjuda 500 MW från förnybar energi med väldigt hög leveranssäkerhet. Den snabba elektrifieringen av samhället och effektbristen i södra Sverige gör vår region mer attraktiv för industrier och företag, säger Kerstin Arnemo, styrelseordförande Jämtkraft.

Enligt ett pressmeddelande från Jämtkraft motsvarar 500 MV lite mindre el än det som städerna Uppsala och Västerås tillsammans förbrukar.

Den el som Jämtkraft nu ska säkerställa ska stanna i Jämtland produceras redan idag i länet och i Norrland. Så frågan är vem som förlorar elleverans när nu el som redan produceras blir kvar i Jämtland?

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS