– Vi har lämnat in en ansökan om att kunna trafikera Optands flygfält med ett elflygplan, berättar klubbens ordförande Per Hansson.

Östersunds flygklubb köper elflygplan

OPTAND (JT) Östersunds Flygklubb står i startgroparna för att köpa in ett elflygplan till klubbens verksamhet. Det kan bli det första elflygplanet som ägs av en flygklubb i Norrland.

Publicerad Senast uppdaterad

– Vi har lämnat in en ansökan om att kunna trafikera Optands flygfält med ett elflygplan, berättar klubbens ordförande Per Hansson.

JT träffar Per Hansson och Stefan Johansson på klubbens flygfält i Optand. Det är en ljuvlig morgon och solens strålar har precis börjat lysa från en klarblå himmel. Östersunds flygklubb och klubbens bolag har sökt Klimatklivspengar hos Naturvårdsverket och projektet Klimatklivet för att kunna skaffa sig ett elflygplan.

– För varje minskad mängd koldioxid har man möjlighet att söka bidrag för inköp av ett elflygplan. Upp till 70 procent i bidrag kan vi få, och nu hoppas vi stort på det, säger Per.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS