Marita Ljung höll ett engagerat tal. Foto: Johannes Adolfsson

Demonstration mot kriget i Ukraina på Stjärntorget - “Det är som en enda stor mardröm”

ÖSTERSUND (JT) Peter Jansson från Studieförbundet Vuxenskolan samt Robert Uitto från ABF och landshövding Marita Ljung var talare vid en manifestation under söndagen. — Det är som en enda stor mardröm, där fasansfulla science fiction-lika scener utspelar sig via våra skärmar” sade Marita Ljung i ett känslofyllt tal som avslutades med en uppmaning att visa mod och styrka för Ukrainas folk.

Publicerad Senast uppdaterad

Det var mycket folk i rörelse och ett 50-tal som lyssnade på vad de tre talarna hade att säga och genom sin närvaro markera mot Rysslands krig i Ukraina.

— Nästan allt som jag ser i TV och läser om i tidningar, det handlar om Ukraina. Jag blir ledsen och förbannad på den man som tar sig friheten att ställa sig över internationell lag, sade Peter Jansson (C), ordförande i Studieförbundet Vuxenskolan, i ett tal som blev till stor del ohörbart på grund av tekniska problem.

— Vi har haft två år av corona i världen, två år där människor har kämpat, där människor har avlidit och där det har varit tufft för oss på alla möjliga sätt. Där 2022 skulle bli det där året med ljus, med värme, trygghet och glädje. I stället så har vi ett år av krig, vi har krig i Europa igen och det är egentligen ett krig som började redan 2014, men som nu har utvecklats till ett fullständigt angrepp och övergrepp på det ukrainska folket, sade Robert Uitto (S) som är ordförande i ABF och som avlöstes av landshövding Marita Ljung.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS