– Det har fått mig att tänka på frågor som jag inte tänkt på tidigare. Jag är mera medveten om att det är viktigt att tänka på framtiden. Jag vet nu att kommunen bryr sig om och jobbar för medborgarna, berättar Olivia Wiklund från Kvitsle, norr om Hallen. Hennes tidigare klasskompis Sigge Nilsson var inne på samma linje.

Bygdedialog för ökad delaktighet och demokrati i Åre kommun

ÅRE (JT) I fem bygder och lika många kvällar, fördelat under två veckor, turnerar Åre kommun runt i kommunen och håller bygdedialoger med syfte att öka medborgarnas delaktighet i kommunens demokratiska processen.

Publicerad

I torsdags gästade fyra tjänstemän, en inhyrd samtalsledare och ett tiotal lokalpolitiker Bjurgården i Hallen. Fyra ungdomar var speciellt inbjudna att sitta med och diskutera framtidsfrågor och kommunaltinflytande. En av dem var Olivia Wiklund, 16 år från Kvitsle, norr om Hallen. 

– Min kusin Svante jobbade med kommunutveckling som sommarjobb i somras och då fick han frågan om att vara med i denna grupp. Sedan frågade han mig om jag ville vara med. Jag tänkte att det skulle vara kul att vara med för att se hur vi unga skulle kunna påverka och få veta att vi spelar roll och att kommunen lyssnar på oss, säger Olivia. 

Hur upplevde du detta möte? 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS