Roger och Agneta Staaf tillsammans med Lasse Albertsson kammade noll den sista tömningen för säsongen vid Dammåns fisktrappa.

Rekordantal passerade fisktrappan i sommar

ÅGÅRDARNA (JT) Ett nytt rekord är satt i Dammåns fisktrappa. 1750 öringar har passerat trappan under sommaren 2021. Men vid säsongens sista tömning var trappan helt tom.

Publicerad

Vi har haft en fantastisk sommar, inte nog med att antalet fiskar slagit nytt rekord. Medelvikten har ökat från runt 1,7 kg de senaste åren till strax över 1,8 kg och det är en bra siffra med tanke på det stora antalet, det är ett gynnsamt läge för det framtida öringsbeståndet i Storsjön, menar Lars ”Lasse” Albertsson som tillsammans med Roger Staaf sköter fisktrappan vid kraftstationen i Dammån, strax söder om Ågårdarna en halvmil från Hallen.

Vad beror ökningen på?

– Ju mer fisk som går upp och leker desto mer fisk blir det är ju logiskt. Tidigare fanns det en yrkesfiskare i Storsjön och det kan helt klart vara en följd av de senaste tio årens rejäla ökning, att ingen yrkesfiskar. Att Dammån numera är i det närmaste återställd, efter att ha varit flottningsled, kan också vara bidragande, menar Lasse.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS