En ny cykelväg kan komma att byggas för att öka säkerheten för eleverna på Kullstaskolan i Hammarstrand. Vägen är markerad med blå sträck på kartan. Karta: Trafikverket.

Farlig väg oroar föräldrar i Hammarstrand – nu kan cykelväg byggas

HAMMARSTRAND (JT) Närmare 130 underskrifter har kommit in för en säkrare väg till Kullstaskolan. Ragunda kommuns tjänstemän föreslår att medborgarförslaget drivs igenom. – Vi håller tummarna, säger Jenny Forslind, initiativtagare.

Publicerad

Förslaget kommer tas upp av politikerna i kommunfullmäktige i dag. Om de väljer att gå på tjänstemännens förslag så kommer 1,75 miljoner kronor att läggas på en 1000 meter lång gång- och cykelväg till Kullstaskolan.

Medborgarförslaget är inskickat av Jenny Forslind och Helena Skogelid, som har fått med sig namnunderskrifter från 126 Ragundabor.

Bakgrunden är att många barn på skolan i dag använder Idrottsvägen för att ta sig till skolan och den saknar både gång- och cykelväg.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS