Östersunds sjukhus.

Starkt ekonomiskt resultat för Region JH under 2021

LÄNET (JT) Under det andra pandemiåret fick regionen ett resultat på 361 miljoner kronor i det preliminära bokslutet.

Publicerad

Det starka resultatet beror främst på tillfälliga statsbidrag som erhållits för att kunna täcka de ökade kostnaderna för covidvård, testning och vaccination. Andra bidragande orsaker är högre skatteintäkter, en hög finansiell avkastning på placeringar, lägre efterfrågan på vissa verksamheter kombinerat med låga räntor på skulder och en lägre investeringstakt än normalt.

—Skatteintäkterna har ökat eftersom länet haft en befolkningsökning, något som vi verkligen välkomnar. Annars har statsbidrag varit avgörande för det resultat vi har uppnått. Vi kommer även fortsättningsvis att behöva vidta åtgärder för att få ekonomin i balans och våra långsiktiga demografiska utmaningar med ökade välfärdsbehov och brist på arbetskraft kvarstår, säger regionstyrelsens ordförande Eva Hellstrand som betonar att även om regionen klarat av året på ett bra sätt ekonomiskt återstår problem på längre sikt. Dock finns nu bättre förutsättningar att klara av dem.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS