Ung Reporter

Hanna Wagenius är kandidat till riksdagen för Centerpartiet

JT:s ungreporter frågar ut partierna: Centerpartiet

Centerpartiets Hanna Wagenius har svarat på frågorna

Publicerad

Vilka ungdomsfrågor anser ert parti vara viktigast för Jämtland Härjedalen?

Vi tycker att det viktigaste är att unga får en bra utbildning och ett jobb när de är färdig. Därför vill vi förbättra skolan, särskilt yrkesprogrammen på gymnasiet, och göra det lättare och billigare för företag att ge unga sitt första jobb. För att man som ung ska klara av skola och jobb, är det också väldigt viktigt att man får hjälp vid psykisk ohälsa.

Vad har ert parti rent konkret gjort för barn och ungdomar i Jämtland Härjedalen under den nu existerande mandatperioden?

Vi har gjort flera konkreta saker för unga - på nationell nivå har vi sänkt arbetsgivaravgiften för unga, vilket leder till att fler unga får ett första jobb. På kommunal nivå har vi exempelvis i Östersund äntligen fått fart på skolrenoveringarna, och gjort en satsning på att skolkuratorerna ska bli fler.

Vad skulle ni vilja säga till den unga vuxna som får rösta för första gången i höst?

Till den unga vuxna som ska rösta första gången i höst vill vi säga - grattis! Att leva i en demokrati med fria val är något fantastiskt. Förvalta det väl genom att göra ett välinformerat val - kolla vad partierna står för och rösta utifrån dina egna värderingar och ditt eget huvud. Och kom ihåg, om du vill ändra på vad man har att välja emellan där på valdagen, då har du också rätten att engagera dig politiskt. Det är ett ännu effektivare sätt att göra skillnad, och det kan man göra även om man inte får rösta än.

Tre svar från Centerpartiet som lägger fokus på ungas utveckling i årets val. Det märks att många av partierna har samma syn på unga och deras värde i inte bara valet utan också samhället. Många prioriterar barnens hälsa vilket är ett stort plus för oss unga.

Powered by Labrador CMS