Arbetsgemenskap i byggutbildning med Emanuel och Matilda

Full fart på bygglinjen i Strömsund

STRÖMSUND (JT) Det är full fart på Risselåsvägen i Hydraulikens gamla lokaler där gymnasieleverna på bygglinjen arbetar med färdigställandet av en stor handikappramp. Det pågår noggranna mätningar, det skruvas och spikas under överinseende av läraren Aslak Doberck. En beställning har gjorts av en privatperson som bekostar materialet och eleverna får en rejäl kurs i utbildningen på sista gymnasieåret.

Publicerad

–Teknikprogrammet på Hjalmar Strömer har gjort ritningen och om någon vecka kommer rampen att hämtas av elever på transportprogrammet som kör den på plats, berättar Aslak Doberck.

Tre veckors arbete fullgör gymnasiearbetet, men i lokalerna är det också annat på gång. Matilda Jönsson och Mohammad Hassan har vunnit pris för Sveriges finaste fågelholk. Matilda Jönsson är den enda tjejen i årskullen sistaårselever på bygglinjen. Hon lär spruta idéer och håller bland annat i klasskassan.

–Vi har byggt rökkåtor på vår fritid och på raster, vi har sålt kakor och salami och nu har vi fått ihop cirka 45 000 kronor och ska åka till Mallorca när terminen är över, berättar Matilda.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS