Anders Björklund, produktionschef på Polyver, meddelar att vi inte får prata med personalen under torsdagen.

Tryckt stämning på skofabriken

PILGRIMSTAD (JT) Inne på skofabriken i Pilgrimstad råder en tryckt stämning. JT nekas när vi ber om att få prata med den uppsagda personalstyrkan.

Publicerad Senast uppdaterad

På onsdagen kunde JT avslöja att tio personer tvingas lämna Polyvers skofabrik i Pilgrimstad. Allt är förhandlat och klart. Några har redan fått nya jobb.

Uppsägningarna sker mot bakgrund av en sviktande försäljning på den internationella marknaden inför nästa vinter 2023/2024.
– Ordrarna som vi fick i höstas såg ut som de skulle men strax efter jul började vi märka att vi inte fick in så många ordrar som vi brukar få, säger Anders Björklund.

Att tio jobb försvinner är inte lite i en by som Pilgrimstad.
– Det är det inte, men vår ambition är att komma tillbaka med full styrka igen. Vi tror att det här är en tillfällig svacka. Nu producerar vi för nästa säsong som vi befarar kommer att bli tuff. Men jag förväntar mig att börja kunna återanställa nästa vinter, säger Anders Björklund.

Bland den uppsagda personalstyrkan är det förstås dystert. JT får dock inte komma in till produktionen för att prata med personalen.
– Jag vill inte det i dagsläget. Det är sagt att all kommunikation ska gå via mig. Just nu tror jag det är bäst. Det här är väldigt färskt och många är så klart ledsna. Folk måste få smälta det här, säger Anders Björklund.

Ute på byn har beskedet tagits emot med besvikelse.
– Det är jättetråkigt så klart. Jag har bott här i hela livet och det är mer och mer som försvinner från byn, säger Eva Jonsson, som är ute och med hunden Sigge.

På sociala medier har många också reagerat med sorg efter JT:s artikel.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS