Ungefär 150 meter från konstverket och rekreationsområdet Sky Park, på andra sidan Basvägen, planeras det nya industriområdet. Foto: Torbjörn Aronsson

Nytt industriområde planeras i Torvalla

ÖSTERSUND (JT) Staden växer och så gör behovet av industrier. Mellan Basvägen och E14 i Torvalla ska lokaler för industri, lager och handel anläggas.

Publicerad

Det är ett 12,4 hektar stort område söder om Skotarvägen mellan Basvägen och E14 som nu är aktuellt för etablering av olika typer av industri och lager. Även för handel med tillverkade varor, men detaljhandel i större utsträckning bedöms som olämplig med hänsyn till kommunens handelspolicy.

Området ligger i anslutning till bostadsområden och ett äldreboende på Skogsbruksvägen samt mitt emot Sky Park. Kritik har även riktats mot att det planeras industrier så pass nära äldreboendet och bostäder, samt att Basvägen riskerar att bli ännu mer trafikerad.

En boende i området har protesterat med dessa skäl: ”Jag ställer mig starkt kritisk till vidare utbyggnad av industri och verksamhet på det planerade området öster om Skotarvägen, fastighet Torvalla 4:18. Att anlägga industri så nära bostadsområde kommer att inskränka på boendes levnadskvalitet och säkerhet”.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS