Kjell Andersson har drivit många restauranger, nöjesställen och hotell i länet. Bild från bokens omslag.

Rörig men rörande bok om krogkungen Kjell Andersson

LÄNET (JT) Hög igenkänningsfaktor blir det för många i boken om den man som från 80-talet och framåt satte sin prägel på en stor del av länets restauranger och nöjesliv.

Publicerad

Vi har väl alla träffat på de där krogrävarna som kunnat berätta fantastiska historier om mer eller mindre kända personer som gästat deras etablissemang. Historier som det sedan är svårt att övertala dem om att skriva ned. Förklaringarna kan förstås vara flera till detta, men en viktig sådan är nog att det rör sig om personer som är utåtriktade “doers” som inte är lagda åt att sitta och skriva på kammaren.

På senare tid har detta förändrats och som jag kunde konstatera när jag recenserade Föreningen Gamla Östersunds senaste årsskrift kan det nog röra sig om en coronaeffekt. Så har nu Kjell Andersson samlat sig till en bok, eller åtminstone berättat om sitt liv för Christer B. Jarlås som skrivit ned berättelserna till en samlad bok med titeln “Krogkungen Kjell Andersson”.

Resultatet har blivit lite rörigt, men det är på många sätt passande eftersom boken handlar om en person som levde ett ganska rörigt liv. Då menar jag inte det i någon nedsättande bemärkelse, många kreativa personer har haft liv som inte precis helt logiskt gått från punkt A till punkt B.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS