Det är området markerat i rött som kommunstyrelsen beslutat ska bebyggas med förskola, bostäder och handelslokaler.

Enhälligt beslut om byggplan för Björnänge

ÅRE (JT) Trots att förslaget fått kritik så klubbade en enhällig kommunstyrelse igenom planen för förskola, bostäder och handelslokaler i Björnänge öster om centrala Åre. I samrådet har Länsstyrelsen och LRF (lantbrukarnas riksförbund) varit kritiska till att jordbruksmark bebyggs.

Publicerad

På tisdagens kommunstyrelse beslutade ledamöterna att godkänna planen för byggnation av en förskola, bostäder och ett handelscentrum i Björnänge. Planprogrammet antogs utan invändningar.

– Vi var helt eniga i kommunstyrelsen om att anta planen för Björnänge, säger Daniel Danielsson, (C), ordförande för kommunstyrelsen.

Bakgrunden till planen är att det finns en efterfrågan på förskoleplatser i detta område i Åredalen. Förskolan i Såå lades ner 2018 och därför har boende i Björnänge saknat närhet till en permanent förskola. Barnen i området har varit hänvisade till en tillfällig förskola i gamla Contintental Inn. Dessutom finns enligt kommunen intresse för att driva handel i området och ett behov av fler bostäder.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS