Idag är Henrik Persson beroende av cykel med vagn. Foto: Torbjörn Aronsson

Henrik förlorade körkortet – vill bevisa sina färdigheter men får inte

ÖSTERSUND (JT) Efter en trafikolycka fick Henrik Persson synfältsnedsättning och sitt körkortstillstånd indraget. Efter idoga försök att återfå det vill han att det ska införas praktiska körkortstester såväl som vid simulator.

Publicerad

JT har tidigare (17 augusti och 14 september) skrivit om Göran Olofsson och Ann-Kristine Olsson som båda fått stroke och sedan på olika vägar och med olika resultat hamnat i processer för att kunna köra bil igen. De ville båda verka för möjligheten att i det sammanhanget genomföra praktiska körtest i trafiken. 

Henrik Persson har en lite annan utgångspunkt. Han tog körkort år 2000 och hade AB-behörighet. Efter en svår trafikolycka 2008 genomgick han en undersökning där läkaren konstaterade att han hade en hjärnskada och ett synfel i periferiseendet. 

Därefter fick han besked från Transportstyrelsen att hans körkortstillstånd var under utredning och att han hade möjlighet att inkomma med synpunkter. Henrik tog då tio körlektioner på en trafikskola och skickade in ett intyg från läraren att han körde trafiksäkert korrekt. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS