Zlatans hus i Åre såldes för 30 miljoner under året, något som säkert höjde den allmänna prisnivån på fritidshus i länet. Foto: Bjurfors

Jämtland etta i prisökning på fritidshus i landet – Åre upp 140 procent

LÄNET(JT) Jämtland leder ligan i Sverige vad gäller prisökning på fritidshus. Det visar färsk statistik från mäklarföretaget Fastighetsbyrån,

Publicerad

Byrån anger i en rapport att intresset för att köpa fritidshus i Sverige har exploderat. De senaste fem åren har priserna gått upp med 52 procent och med 18 procent under det senaste året.

I Jämtlands län har priserna stigit med 108 procent på fem år, vilket är mest i hela Sverige, och 15 procent under det senaste året. Mest har priserna stigit i Åre med 140 procent på fem år. Lägst prisutveckling har det varit i Berg, 66 procent, vilket fortsatt är över rikssnittet, uppger fastighetsbyrån.

Genomsnittspriset för ett fritidshus i Jämtland är nu 3 014 652 kr vilket är en bra bit över snittpriset i Sverige där genomsnittspriset för ett fritidshus är 2 420 524 kr.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS