Utbildningsnämndens ordförande svarar på kritiken

SVENSTAVIK (JT) Att personalen inte fått vara med tillräckligt inför beslutet om JGY håller inte Monica Hallquist ordförande i utbildningsnämnden, med om.
– Jag har vid ett flertal tillfällen, både från utbildningsnämnden och kommunstyrelsen, gett möjlighet och svarat på frågor.

Publicerad

– Sedan kan man alltid göra det mer, så är det, fortsätter Monica. Men ibland kan det vara så att man inte är ense, tyvärr. Vi har ändå noggrant gått igenom utredning och sedan processat frågan i våra respektive partier. Både inför beslut i utbildningsnämnden och beslut i kommunstyrelsen. Samma sak nu i kommunfullmäktige. Där har man sett fördelar, att de väger tyngre. Det gör gymnasieutbildningen i kommunen mindre sårbar. Vi tar även ansvar för våra gymnasieelever, inklusive de i Östersund. I stort är det så att det kommer lagstiftningar och reformer, som visar att vi behöver göra mer. Framför allt är det så att det är många fördelar med att samarbeta i länet. 

Personalen funderar på om det handlar om att ett huvudmannaskap inte riktigt funnits, att de fått sköta sig själva och att det nu gärna lämnas bort så att man slipper det i kommunen. Vad tänker du om det? 

– Jag tror att vi gör sådana här saker bättre tillsammans, flera kommuner i länet. Oavsett om det gäller gymnasieförbund eller vuxenutbildning. Det hör till demokratins gång att alla ska få yttra sig och alla ska få tycka till. Sedan har jag och flera med mig mötts av andra kommentarer, där man tycker att det här kan bli bättre. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS