I sommar ska det vara slut på blinkande lampor i Hackåsområdet. Jämtkraft kommer att byta ut generatorn i Lillå kraftverk i Billsta ån.

Slut på lampblink i Hackås

BERG (JT) I sommar ska det vara slut på blinkande lampor i Hackåsområdet. Jämtkraft kommer att byta ut generatorn i Lillå kraftverk i Billsta ån.

Publicerad

– Boende i Hackåsområdet har i perioder problem med att LED-lampor och dimbar belysning står och blinkar. Jämtkraft har systematiskt och steg för steg utrett vad problemen beror på, säger Yvonne Berglin avdelningschef för Elproduktion Vattenkraft. 

Orsaken är att maskinen i kombination med elnätet gör att så kallade övertoner bildas på det lokala nätet i Hackås. Det får främst LED-lampor och dimbar belysning att pulsera ljuset, detta uppstår trots att elnät, generator och maskiner uppfyller de tekniska kraven och elkvalitetsnormen. 

För att få bukt med de blinkande lamporna byter nu Jämtkraft ut generatorn trots att den nuvarande är långt ifrån uttjänt. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS