Therese Kärngard (S), kommunalråd Bergs kommun tycker att regeringen måste förklara sig bättre när det gäller kärnkraft och uranbrytning. 'Man måste berätta hur man har tänkt sig det här, så vi får en möjlighet att agera på riktigt', säger hon.
Therese Kärngard (S), kommunalråd Bergs kommun tycker att regeringen måste förklara sig bättre när det gäller kärnkraft och uranbrytning. "Man måste berätta hur man har tänkt sig det här, så vi får en möjlighet att agera på riktigt", säger hon.

Gruvbrytning i Oviken ett steg närmare

BERG (JT) En gruva i Oviken ter sig närmare än någonsin när förslaget nu finns att bygga kärnkraftverk och tillståndsgivningen i frågan ska underlättas. Therese Kärngard, kommunalråd i Bergs kommun vill veta mer om hur regeringen tänker det hela ska fungera.
– Om man intensifierar arbetet med ny kärnkraft måste man berätta hur man ska få ihop hela bilden.

Publicerad Senast uppdaterad

– Regeringen är mycket oklara, det måste presenteras hur hela deras plan ser ut så att vi får veta hur spelplanen ser ut. Vad är deras plan för att få uran till detta, det vill jag veta. Man kan inte säga a och inte b i en så här viktig fråga. Det hänger väldigt nära ihop med vår fråga kring Storsjön, vi socialdemokrater i Berg är väldigt tydliga med att vi värnar vattnet.

Tycker du att kärnkraft är det vi ska satsa på i Sverige?

– Jag tycker att det tillhör dåtid och tar på tok för lång tid. Vi vet inte ens var vi ska ha slutförvaret. Jag hade verkligen önskat att vi hade haft kvar ett läge där vi pratar om hur vi kan skapa hållbar och förnybar energi.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS