"Målsättningen är att bredda bilden hos riksdagsledamöterna om vilka konsekvenserna kan bli om man tillåter brytning i alunskiffer. Det är viktigt att vi gör detta tillsammans, vi fyra kommuner samt företrädare från flera olika partier, vi står enade runt Storsjön i denna fråga", konstaterar Therese Kärngard, kommunalråd i Bergs kommun.

Bergspolitiker lobbar för nej till gruvbrytning i Stockholm

BERG (JT) Under onsdagslunchen denna vecka presenterar fyra av länets kommuner sina ståndpunkter gällande brytning av alunskiffer under ett lunchseminarium i västra riksdagshuset, i Stockholm.

Publicerad

– Det är riksdagsledamöterna Anna-Caren Sätherberg (S), från Åre, och Ann-Charlotte Hammar Johnsson (M), från Skåne, som har bjudit in oss från Jämtland, berättar Therese Kärngard, (S) kommunalråd i Bergs kommun. 

Vad står på agendan? 

 – Vi ska ge våra ställningstaganden, med hjälp av en rad sakkunniga, om att alunschiffer är en opassande berggrund att bryta i, säger Therese och fortsätter. Vattnet är vårt viktigaste livsmedel och alunskiffer ska vi inte bryta i för då riskerar vi vattnet i Storsjön. Vi ska inte spela om vattnet i Storsjön. Det finns inga goda exempel på platser där man brutit i alunskiffer utan att det uppstått allvarliga problem.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS