Kommunfullmäktige Berg samlades i ett soligt Klövsjö.

Ännu ett turbulent fullmäktige i Berg

BERG (JT) i Veckan höll Berg kommunfullmäktige, platsen var Klövsjö. Vissa delar avverkades som vanligt snabbt, men vissa skapade skarp debatt och en händelse har fått en stark respons från åhörare på distans. På plats fanns åhörare från både Klövsjö och Oviken.

Publicerad

Kommunalråd Terese Kärngard (S), inledde med att även om kommunen måste hålla hårt i plånboken så är utmaningarna något mindre än många andra kommuner. Kommunen har fått ökade intäkter genom fler invånare än när budgeten lades, därför kan alla verksamheter räknas upp med 3%.

Första halvåret 2023 är det positiva resultatet 11 miljoner, att jämföra med 14 miljoner för hela 2022. Kärngard erkände att första halvåret varit turbulent med diskussionerna runt nedläggningen av SÄBO Fjällglimten och platsen för ny förskola i Klövsjö, men hon anser fortfarande att kommunen tagit bra beslut.

Lena Kjellsson (C), miljö- och byggnämnden berättade att bygglovsansökningar sjunker men fortfarande är högre än före pandemin. Inga uppsägningar har behövts men pensionsavgångar ersätts inte.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS