Orest Andersen tillsammans med sin fru Lykke är båda oroliga för det som just nu sker i Ukraina. – Det är svårt att uttrycka frustrationen över det som händer. Kriget måste stoppas, säger Orest Andersen till sist med sorg i rösten.

Orest är orolig för sin familj
– Det är svårt att uttrycka frustrationen över det som händer i Ukraina

STORSJÖKAPELL (JT) Orest Andersen bor i Lövnäset sydost om Storsjökapell på en vacker udde på södra sidan av Storsjön. Tidigt på torsdagsmorgonen mottog han beskedet med bestörtning att ryska trupper och flyg anfallit Ukraina, hans hemland.

Publicerad

– Det är svårt att inte tänka rationellt. Jag vill hjälpa till om jag kan med vad som behövs här i länet, jag kan både ukrainska och ryska, säger Orest Andersen.

Har du haft kontakt med släkt och vänner idag?

– För en timme sedan. De har panik. De första raketerna har skjutits från Belarus. Min familj försöker att lämna den stora staden de bor i, Ivano-Frankivsk i sydvästra Ukraina. Men alla vägar är helt igenproppat och bensinstationerna är stängda, berättar Orest.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS