I samband med utställningen på Sveaborg hade Marie även en uppskattad akvarellkurs där man fick prova på olika tekniker.

Konstutställningar i Oviken lockade

OVIKEN (JT) Under Ovikenveckan var det utställning på ett flertal ställen i bygden. Från foto till akvarell och träsnideri. Ett uppskattat inslag av många tillresande.

Publicerad

På Wikners i Persåsen kunde besökare se konsthantverksutställningen av Leif Wikner - Nytänk vid 86 år med Naturen, Fantasin och Skapandelusta. I flera rum och i alla korridorer finns alla de vackra alster som Leif skapat under sista året. Utställningen finns kvar hela sommaren, har man tur träffar man på Leif i egen hög person och kan få höra alla hans berättelser.

På Fröjdholmens Sjöterass hade MOIF, Myssjö Ovikens IF samlat material från Fröjdholmens alla år. Foton från framför allt tidigare Fröjdholmslopp fanns att beskåda. Gästböcker där artister signerat och skrivit kommentarer fanns att bläddra i. Självklart var även caféet öppet under dagarna.

På Sveaborg bygdegård strax utanför Myrviken hade Ovikens Konstförening en utställning av Marie Anderssons akvareller. Marie är en internationellt erkänd konstnär som bor i Orrviken. Nyligen har hon haft en utställning på NK i Stockholm och vissa av akvarellerna på utställningen i Sveaborg kom direkt därifrån. En gratis akvarellkurs var uppskattad av ett flertal som passade på att prova på penselns magik.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS