Hanna Jonsson från Åsarna provar på att tälja sig en nyckelring när Svenstaviks bibliotek har en prova på dag under höstlovet.

Att tälja kan aldrig bli fel

Svenstavik (JT) Tälja en träbit man hittat har nog alla vuxna gjort någon gång. Hemslöjdskonsulenterna i samarbete med biblioteken vill lära det vidare och gav i veckan barn och ungdom en chans att testa på hantverket.

Publicerad

Björk är hårt när det torkat men det är perfekt att tälja i när det är färskt. Det berättade Ingela Fast från Duved som tillsammans med Anna Berglin, Åsarna var på plats på Svenstaviks Bibliotek för att ge unga en chans att testa täljning.

– Det finns inget som är rätt eller fel. Det gäller att våga även om det inte blir bra. Man gör det som man vill ha det, låter det se ut som man själv vill.

Ingela är slöjdhandledare och vet vad hon pratar om. Att hon valde att gå slöjdhandledarutbildning var självklart med hennes intressen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS