Några av de barn och föräldrar från Myssjö Oviken IF som samlades vid fotbollsplanen dagen efter att en bil kört på den. Foto: Sonja Björklund

Åtal efter sönderkörd fotbollsplan i Oviken

OVIKEN (JT) En biltur på Myssjö-Ovikens gräsplan Kejsarvallen i oktober får rättsliga konsekvenser. Tack vare ett vittne har en man kunnat bindas vid händelsen och som nu åtalas vid Östersunds tingsrätt.

Publicerad

Som JT var först med att rapportera gjorde en förbipasserande en upptäckt kvällen den 4 oktober 2022. En bil kunde ses sladda runt på fotbollsplanen Kejsarvallen. När föraren av bilen såg att tilltaget var upptäckt gjorde han ett försök att skyndsamt bege sig från platsen, men vittnet hann se både vad som stod på registreringsskylten och att det var många personer i bilen.

I polisförhör har mannen, som är i 20-årsåldern, erkänt att han kört på planen och att han inte var ensam i bilen. Vilka mer som var med har han dock inte velat uppge och han menar att det vid tillfället inte uppstod några allvarligare skador.

Den uppfattningen kontrasterar mot Myssjö Oviken IF:s som anser att fotbollsplanen som sköts helt ideellt är förstörd. De kräver 5 000 kronor i ersättning för arbete och material, något som mannen inte velat gå med på att betala.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS