Efterfrågan på grynost har vuxit de år Mari-Louise Sefaniasson kokat juldelikatessen. Foto privat

Mari-Louise vill bevara grynosten som jultradition 

OVIKEN (JT) Förr var grynost en tradition, inte minst på julbordet. Idag har många glömt bort den gamla delikatessen, men Mari-Louise Sefaniasson och Anders Andersson ser till att traditionen fortsätter att leva - grynost hör julbordet till.

Publicerad

I Norrgården, Oviken, är det bråda dagar under november och december. Här bakas julens eftertraktade tunnbröd – för vem vill vara utan skinkstuten vid juletid? Något som inte är lika vanligt är grynosten. Jämtlands Tidning når Mari-Louise när hon för runt tionde gången står och rör om i kastrullen. En ny omgång behövs för Molises försäljning på olika julmarknader.

Prenumerera på Jämtlands Tidning

Fortsätt läsa artikeln...

Prenumerera och få obegränsad tillgång till alla artiklar och e-tidningen – nyheter nära dig, varje dag.

🗞️
Allt innehåll
Obegränsad läsning på webben.
📲
E-tidningen
Läs varje utgivningsdag, var du än är.
📍
Lokalt fokus
Nyheter som berör dig och din vardag.
Är du redan prenumerant?

Digitalt 1 månad

69 kr / månad
Köp nu
Mest populär

Digitalt 3 månader

149 kr / 3 månader
Köp nu

Betalning via kort. Genom köpet godkänner du våra användarvillkor och integritetspolicy.

Behöver du hjälp? Vi hjälper dig gärna.

Powered by Labrador CMS