Batteriholken är full och det ligger fullt med batterier på marken som efter allt regn har börjat vittra. På holken hänger ytterligare påsar som ser ut att snart gå sönder. – Vad som händer när innehållet åker ner i marken förstår vi nog alla, säger Gunnar Cogrell.

Överfull batteriholk riskerar kemikalier i marken

MYRVIKEN (JT) Fulla returstationer är ett stort irritationsmoment bland de som försöker sköta sin återvinning. Plast och papp på marken runt stationerna är illa nog men batterier som ligger öppet på mark kan snabbt avge farliga kemikalier genom läckage.

Publicerad Senast uppdaterad

JT fick ett samtal från Gunnar Cogrell i Oviken.

– Här gör vi så gott vi kan när det gäller återvinning, men ska man tömma batterier i holken då är det stopp. Holken är full, batterier är slängd på marken. Vad händer när dom smälter och innehållet åker ner i marken? Det förstår vi nog alla.

Platsen Cogrell pratar om är returstationen i Myrviken. JT gör ett besök och ser med egna ögon att batteriholken är full och det ligger fullt med batterier på marken som efter allt regn har börjat vittra. På holken hänger ytterligare påsar som ser ut att snart gå sönder.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS