En delegation från Myrviken kom till KF för att återigen lyfta de frågor som inte fått ett svar. Foto Irene Sandberg.

Turbulent kommunfullmäktige med mycket känslor i Berg

SVENSTAVIK (JT) Förskolans placering i Klövsjö och nedläggningen av Fjällglimten i Myrviken rörde upp många känslor vid årets första fullmäktige i Berg. Inte minst under allmänhetens frågestund. Folk från både Klövsjö och Myrviken fanns på plats och ville uttrycka sin mening.

Publicerad

Ett medborgarförslag hade inkommit angående dialogmöte i Klövsjö och nya förskolans placering. Remittering av förslaget till kommunstyrelsen för beredning och yttrande godkändes snabbt, senare föreslogs att de på plats skulle få berätta om sitt medborgarförslag. Lisbeth Svensson, företrädande 49 personer i Klövsjö, förklarade att dialogmötet som varit, berört platsen för den planerade förskolan, för lite ur barnperspektiv.

De boende ser det positiva att förskola, skola och fritids finns på samma plats med integrering och trygghet. Aktiviteter finns runt skolan så man minskar transporter och med personal som enkelt kan hjälpa varandra. Även problemet med den ibland mycket trafikerade Klövsjövägen nämndes.

"Vi hoppas det inte gått prestige i markfrågan och därmed blivit totalt stopp i frågan om bästa placering för förskolan. "

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS