Så här satt Stella Sundin i somras och illustrerade deltexterna till sagan.

Berget som fått en egen sagobok - Getter kämpar om gott och ont

OFFERDAL (JT) Hällberget, det 642 meter höga berget i Offerdal, har nu fått en egen sagobok. I den nyutkomna boken ”Sagan om Hällberget” handlar det om kampen mot mörka krafter som vill förstöra det vackra berget med den sagolika utsikten.

Publicerad Senast uppdaterad

Det magiska vidundret HällberGeten huserar på berget sedan länge, tar väl hand om det och gläds åt alla snälla besökare som vill beundra den vackra utsikten. Men på en annan topp, Åreskutan, huserar den avundsjuka Åregeten… Han bestämmer sig för att ta upp kampen om Jämtlands vackraste utsikt och orsaka skada på Hällberget Inblandad i denna kamp blir bland annat Den Vita Älgen samt Hällga, som är Hällbergets eget skyddshelgon.

Denna saga har sitt ursprung i Hällrace, Sveriges största motbackelopp. När det sommaren 2020 inte kunde gå av stapeln på grund av pandemin, blev det möjligheter till konst och skapande uppe på toppen i stället. I Toppstugan kunde man sitta där och måla och rita och varje vecka korades en vinnare.

Nu i somras erbjöds det möjligheter att istället skriva på en saga. Denna saga hade sin utgångspunkt i en av karaktären, HällberGeten, som målades förra sommaren. En jury bestående av styrelsen i PRO Offerdal röstade i somras varje vecka fram en vinnande textdel till sagan.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS