Ung Reporter

Edgar Edvinsson och Amanda Wikström representerar Prolympia i Vi i Femman 2022.
Edgar Edvinsson och Amanda Wikström representerar Prolympia i Vi i Femman 2022.

Jämnt när Prolympia vann över Undersåker i Vi i Femman

JÄMTLAND (JT) Prolympia i Östersund tog hem den sista kvartsfinalen i Vi i Femman mot Stamgärde skola klass 5 i Undersåker. Efter den mest jämna matchen hittills är de nu klara för den andra semifinalen, mot Lillsjöskolan.

Publicerad

Prolympia representerades av Amanda Wikström och Edgar Edvinsson. Deras motståndare från Stamgärde skola var Olle Klintefelt och John Hultman. Den sista kvartsfinalen var kanske den mest jämna hittills. Efter första A och B frågan var ställningen fyra lika.

Efter en stund tog Prolympia ledningen med två poäng, en ledning som dock blev kortvarig. Efter momentet vad kom först lyckades Stamgärde vända och ta ledningen med ett poäng över Prolympia.

Tokyo heter prolympias enda klass i Vi i Femman 2022
Tokyo heter prolympias enda klass i Vi i Femman 2022

Inför stegen var ställningen 21-20 till Stamgärde. Men stegen är ju det avgörande momentet så inget var hugget i sten. Prolympia kom på svaret först, på sexpoängsnivån, sedan kom Stamgärde med sitt svar på fyrapoängsnivån. Så Prolympia segrade 26-25.

­–Det kändes nervöst, säger Edgar Edvinsson

Så nästa vecka börjar semifinalerna. På tisdag den 29:e är den första, då möts Innovitaskolan och Vallaskolan. Dagen efter, onsdagen, möts Lillsjöskolan och Stamgärde. Finalen spelas på fredagen nästa vecka.

–Jag skulle helst vilja möta Innovitaskolan, säger Amanda Wikström

Prolympia slår Stamgärde i Vi i Femman 2022.
Prolympia slår Stamgärde i Vi i Femman 2022.

Vinnaren av länsfinalen får chansen att tävla om en plats i tv, det är totalt fyra klasser från hela Sverige som får komma så långt. De bestäms av en enda stor uttagningstävling mellan samtliga länsvinnare. Kanske får en jämtländsk skola synas i tv.

Se video på Jämtlands tidnings hemsida och på Youtube.

Powered by Labrador CMS