Ung Reporter

Glada OS-medaljörer.

Massor med OS-skoj på Jamtli under sportlovet

ÖSTERSUND (JT) Jamtli hade ordnat en vecka full av skoj och lek under sportlovet. De hade OS-inspirerade lekar, pysselstuga, utställningar och mycket mer.

Publicerad

Det är inte första gången Jamtli ordnar lekar och annat kul under långhelger och lov. Men den här gången hade Jamtlis pedagoger bestämt sig för att ha OS som tema eftersom olympiska spelen pågick och det var Paralympics.

Här kunde man få göra sin egen flagga.

– Vi tyckte det passade bra, berättar Bert-Ola Henriksson Nordenberg, som är Jamtli-pedagog.

När man kom till utemuseet på Jamtli hamnade man först vid pysselstugan. Där fick man göra sina egna OS-flaggor. Bredvid pysselstugan var det massor av barn som åkte pulka och på andra sidan lekte de i stallet. Utanför satt föräldrarna och hade det trevligt i solen. Gick man förbi pysselstugan fick man prova på olika OS-grenar: allt från skidskytte till bowling.

Jamtli-pedagogerna Bert-Ola, Henrik och Henric kommenterade som riktiga sportkommentatorer.

Under tiden som man fick prova på och tävla mot varandra, satt Jamtli-pedagogerna Bert-Ola, Henrik Gadd och Henric Tungström och kommenterade som riktiga sportkommentatorer. Efteråt fick alla som deltagit en guldmedalj.

– Alla är vinnare, sa Bert-Ola.

En av dagens vinnare var Ana Cecilia Johansson Soler som var där med familjen. Det var hennes mamma som hade frågat om hon ville följa med. –Varför inte? Det lät kul, tänkte Ana Cecilia.

Vid en av tävlingsgrenarna, med ”OS-kommentatorn” i bakgrunden.

Hon tävlade mot sin lillebror Erik och kallade sig själv för obesegrad men jag tror inte lillebrorsan höll med... Evenemanget var välbefolkat och uppskattat av alla åldrar. Pedagogerna själva tyckte det bästa var att få intervjua föräldrarna till vinnarna efter att barnen fått guldmedalj och de härliga kommentarerna barnen sa när de fick medaljen.

– Har jag verkligen vunnit, sa en liten tjej, jätteglad efter att ha fått sin guldmedalj. –Det här är en bra verksamhet och folk är nöjda, berättade Bert-Ola.

Efter intervjuerna fick jag själv prova på att känna mig som en OS-medaljör. De ledde mig upp på prispallen och hängde en guldmedalj runt min hals. Det var kul att få vara med och delta själv, men även att se hur glada alla barn blev när de vann sina guldmedaljer. Vi hoppas att det blir fler event som det här.

Många föräldrar njöt i solskenet.
Powered by Labrador CMS