Gabriella och Elias från klass 5A på Hedenvindskolan förklarar hur de har byggt dunderhonungen som kom på andra plats. – Vi målade med en vattnig färg, berättar Gabriella. Foto: Anna Westerberg

Vinterlovet kickades igång med vernissage

STRÖMSUND (JT) Vinterfestivalen som Allaktivitetshuset Saga har anordnat åt Strömsunds sportlovslediga barn och ungdomar startade med en utställning av snöskulpturer och avslutas med skridskodisco.

Publicerad

Där vanliga dödliga ser vanliga hederliga snöhögar ser grundskoleeleverna från centrala Strömsund potentiella storstilade konstverk. Sportlovsveckan kickade nämligen igång med vernissage på hembygdsgården med snöskulpturer som eleverna har mejslat ut.

För två veckor sedan började Allaktivitetshuset Saga att anordna det hela. I klassrummen på Hedenvindskolan, Vattudalsskolan och Bredgårdsskolan slog eleverna sina kloka huvuden ihop innan de begav sig till snöhögarna som Allaktivitetshuset hade placerat ut på hembygdsgården.

Gabriella och Elias från klass 5A på Hedenvindskolan berättar hur det gick till när de och klasskompisarna skapade sin skulptur, en burk dunderhonung.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS