Barnen i Rossön får gratis metspön

BODUM (JT) Under sommarlovet har skolbarnen i Rossön möjlighet att hämta ut metspön på sportbutiken i byn. I ett initiativ för att uppmuntra barn till fiskeaktiviteter har två fiskeföreningar, sportaffären i Rossön och minnesfonden BackaAsp gått samman.

Selma Löfvenius t.v. och Astrid Svensson t.h. hämtar ut metspön på Rossön Sport & Färg tack vare ett initiativ av Marcus Bryntesson, grundare av minnesfonden BackaAsp.
Publicerad

Albin Bryntesson, 11 år, väljer ut ett metspö på tre meter. Han väljer också strategiskt ut det största flötet.

– Det är tyngre för fiskarna att dra ner, annars får man bara småfisk, säger Albin som kan det här med fiske. Han brukar följa med sin kusin, Alfred, “som fiskar hela tiden”. Det roligaste är när man får något stort på kroken och Albin har goda råd till nyfikna barn som aldrig fiskat förut.

– Leta efter det som rekommenderas, tänk: “vad finns här?” och vilket drag som passar. Jigg är bra till gädda och aborre, säger Albin, men gäddor släpper han tillbaka.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS