Ung Reporter

Ingemar Stenwall och Ingrid Hagelin är de stolta vinnarna från Vi i Femmans första kvartsfinal.

Innovitaskolan 5 A vann första Vi i Femman

JÄMTLAND (JT) Nu har det populära tävlingsprogrammet Vi i Femman dragit i gång igen. Programmet som sänds i P4 Jämtland sätter åtta femteklasser från länet mot varandra. De första lagen för i år var Innovitaskolan 5A och Myrvikens skola 5A.

Publicerad Senast uppdaterad

Vilka som får tävla i Vi i Femman bestäms genom ett uttagningsprov där alla i varje klass deltar. 1966 klasser har sökt till tävlingen i år men långt ifrån alla kommer med. De åtta bästa i varje P4 område får tävla.

De två bäst presterande under uttagningen från varje klass utgör lagen. En ändring från tidigare då man tog den bästa killen och den bästa tjejen. Ännu en ändring, dock från förra året, är att tävlingarna sker ute på skolorna i stället för på P4 Jämtland.

– Vi monterar upp en studio där, sen tar man in det i radiohuset och så sitter programledaren Leif Landin här, säger Lars Gustafsson, producent för Vi i Femman.

Lars Gustafsson är producent för Vi i Femman i Jämtland,

Tisdag 22 mars var det premiär för Vi i Femman och då tävlade Innovitaskolan 5A mot Myrvikens skola 5A. Innovitaskolan representerades av Ingemar Stenwall och Ingrid Hagelin, Myrvikens skola representerades av Robin Hallgren Isaksson och Linnea Eriksson.

Nu är det dags för Vi i Femman, säger en röst, efter fanfarerna kommer programledaren Leif Landins välkända röst och instämmer, nu är det dags.

– Jag har läst mycket faktaböcker och kollat på nyheterna, säger Ingrid Hagelin från Innovitaskolan.

Tävlingen inleddes med en A och B fråga om coronaviruset som gav Innovitaskolan en ledning med fyra poäng mot Myrvikens två. Innovitaskolan behöll ledarpositionen ända fram till slutet av tävlingen, inför det avgörande momentet som heter stegen var ställningen 23-19 till Innovitaskolan. Första kvartsfinalen avslutades 31-19 till Innovitaskolan.

Se videoreportage på Jämtlands Tidnings hemsida eller direkt på tidningens youtubekanal (nedan):

Powered by Labrador CMS