Felicia Ahlberg och John Zakrisson, med klass 9c i bakgrunden, promenerade en dryg mil och samlade in pengar till krigsdrabbade barn i Ukraina.

De gick för barnen i Ukraina

BERG (JT) Högstadieeleverna på Svenstaviks skola gick på onsdagen en bra bit för att samla in pengar till krigsdrabbade barn i Ukraina.

Publicerad Senast uppdaterad

– Runt 150 elever har raggat sina egna sponsorer i form av familjemedlemmar eller företag. Jag hörde att en elev hade fixat tre olika företagssponsorer, berättar Kristina Horn lärare i SO-ämnena.

Hur kom ni på att ni skulle gå för Ukraina?

– Grundidén var att vi skulle ha en dag för att samla in medel till Ukraina. Vi är en grupp lärare som jobbat fram detaljerna och då blev det en långpromenad till Hoverberg och hem. Detta är något vi vill fortsätta med och lägga in i skolans årshjul, menar Kristina och fortsätter. Vinsten i skolans elevcafé denna vecka går också till insamlingen som vi skänker till UNICEF och UNHCR.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS