– När Swedbank sa att de skulle stänga var jag inte förvånad, de har haft så lite öppet här det senaste året. I somras gick vi till Handelsbanken när vi skulle köpa hus. Vi fick ett fantastiskt bra bemötande där. Jag blev ledsen av beskedet att även Handelsbanken stänger. Nu blir det 6 mil enkel resa för att besöka banken. Allt digitalt är så opersonligt, menar Christoffer Holmquist, Svenstavik.

Bankdöden i Berg ogillas av folket

BERG (JT) I december 2020 aviserade Swedbank att man stänger sitt kontor i Svenstavik den sista mars. I förra veckan kom Handelsbanken med samma beska besked, 15 april finns det inte längre något bankkontor i Bergs kommun. Detta är inte ett populärt beslut bland Bergsbor som JT träffade i torsdags i central Svenstavik.

Publicerad

– Jag är in ett par gånger per år på banken, som företagare och husägare. Det är trist för oss som gillar det personliga mötet, säger Jennifer Saur, till vänster i bild.

– Problemet är störst för de äldre. Det blir inte av att man åker till stan på samma sätt som man nu enkelt kan slinka in här, konstaterar Maj-Lis Saur.

– Detta är åt helvete. I morgon ska vi lämna in en skrivelse till banken som protest. Självklart behövs ett bankkontor i Bergs kommun, anser Lars-Erik Lundberg, Rörön.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS