Mor och barn har flytt från krigshärjade staden Tjernihiv till Tarnopol. Framför henne ligger bland annat produkter ända från Backe. Foto: Privat

Insamlingen från Backe har nått fram till Ukraina: – Hela min kropp skakade

BACKE (JT) Insamlingen i Backe som kördes till den ukrainska gränsen i Polen har nått till sjukhus och människor inne i Ukraina. Backebon Tomasz Fluder, som initierade insamlingen med hjälp av andra ortsbor, berättar om sina två resor till det krigsdrabbade landet.

Publicerad

– Jag kan inte äta när jag åker till Ukraina. Min fru gör mackor och kaffe till mig, men jag ger bort det till ukrainarna vid gränsen så att de inte ska vara hungriga, säger Tomasz efter sin andra resa på en vecka in i Ukraina med donerade förnödenheter.

– Och jag köper alltid med mig godis, och mina barn har skickat med mig sina leksaker, så att de ukrainska barnen kan få glömma kriget ett tag.

Tillsammans med barndomsvännen Jakub ingår Tomasz i ett team för att se till att Backebornas donationer verkligen hamnar där de gör mest nytta. Två ukrainska systrar som bor i Polen, Natalia och Tatiana, är bron in i landet.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS