Margareta Mårtensson, ordförande för utvecklingsgruppen Fjällsjö Framtid i Backe, är en av motståndarna mot kommunens rivningar av bostadshus i byn. Hon välkomnar initiativet med 250 000 kronor, men hade velat bli tillfrågad om samarbetet med kommunen innan det beslutades över gruppens huvuden. Foto: Margareta Mårtensson

Fjällsjö framtid om beslutet i kommunfullmäktige

BACKE (JT) Socialdemoraternas förslag, som röstades igenom i kommunfullmäktige, att utvecklingsgruppen i Backe, Fjällsjö framtid, ska samarbeta med kommunen för utveckla bygden, diskuterades aldrig med Backeborna. Ordförande för utvecklingsgruppen blev förvånad över att vara huvudperson i beslutet utan att ha blivit tillfrågad.

Publicerad

Socialdemokraternas yrkade på att inte sälja, men att satsa 250 000 kronor på att utveckla Backe via kommunens Framtids- och utvecklingsförvaltningen (FUF). Detta fick Fjällsjö framtid reda på först dagen efter.

– Det är dumt att tacka nej, det är bättre än ingenting, säger Margareta Mårtensson. Hon fortsätter:

– VI har länge efterlyst dialog med kommunen, sen blir det inga underverk av 250 000 fördelat på fem år, men allt vi kan få är ju bra. Vi vill inte att dessa pengar ska hamna i reseersättningar, möten och administrativa kostnader. Vi vill ha något konkret och göra något vettigt. Skulle vi i utvecklingsgruppen fått 250 000 utan mellanhand kan vi göra saker.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS