Susanne Hansson är kommunalråd (S) i Strömsund.
Susanne Hansson är kommunalråd (S) i Strömsund.

Susanne Hansson om varför Fjällsjö AB inte erbjuds köpa allmännyttan: – Står för långt ifrån varandra

BACKE (JT) Kommunstyrelsens yrkande att jobba för fortsatt försäljning av Backebostäderna röstades som bekant ner vid senaste kommunfullmäktige i Strömsund. Susanne Hansson förklarar varför Socialdemokraterna vände i frågan.

Publicerad

– Det här har varit en långdragen process med många turer i hur vi ska hantera frågan. Anledningen till att Socialdemokraterna beslutade att inte sälja var att vi och Fjällsjö AB inte kunde närma oss varandra i frågan om priset. Det blir omöjligt att sälja till lägre pris än värderingen, då strider vi mot regler för hur kommuner får göra affärer, säger Susanne Hansson.

Men i den senaste värderingen finns en reservation mot eftersatt underhåll. Borde inte det rimligtvis finnas med som förhandlingsfaktor i prislappen?

– Underhållsbehovet är en annan fråga. Underhållet har ingenting med värderingen att göra. Om det finns underhållsbehov får man ta med det i exempelvis vad det kommer kosta att äga fastigheterna. Vi kan inte ifrågasätta värderingsfirmorna, de är ju certifierade. Man har inte sett några felaktiga uppgifter i värderingarna.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS