Mats Gärd, oppositionsråd och ordförande för Centerpartiet i Jämtlands län, ställer sig bakom ett eventuellt förslag att behålla allmännyttan i kommunens regi om SHB inte river fler fastigheter.
Mats Gärd, oppositionsråd och ordförande för Centerpartiet i Jämtlands län, ställer sig bakom ett eventuellt förslag att behålla allmännyttan i kommunens regi om SHB inte river fler fastigheter.

Oppositionsrådet tror att SHB behåller fastigheterna i Backe - Ordförande för SHB: “Återremittering önskemål från Fjällsjö AB”

BACKE (JT) På förra veckans kommunfullmäktige yrkade Socialdemokraterna på att försäljningen av allmännyttan i Backe återremitterades. Backeborna som var på plats uttryckte sin besvikelse, men återremitteringen hade redan diskuterats mellan Fjällsjö AB och ledamöterna enligt Bengt Bergqvist, ordförande i SHB. – Jag tror inte att det blir någon försäljning, säger oppositionsrådet Mats Gärd (C).

Publicerad Senast uppdaterad

Det var vid mötet mellan Fjällsjö AB, det tilltänkta bolaget som vill köpa allmännyttan i Backe, och kommunpolitikerna som önskemålet att ärendet skulle återremitteras ska ha uttryckts enligt Bengt Bergqvist, ordförande i SHB.

– Det känns märkligt att argumentationen har växlat. När vi i partigruppen hade möte med Svante Westin veckan innan kommunfullmäktige sa han att han ville att vi skulle ta tillbaka förslaget om försäljning och tänka över det igen, säger Bengt Bergqvist (S), ordförande för Strömsunds hyresbostäder (SHB). Han tillägger:

– Så gör vi det och då blir han arg. Vi i Socialdemokraterna ville sälja till Fjällsjö AB, men på mötet hade Svante Westin hade en mängd frågor som ifrågasatte olika saker i värderingen som vi skulle ta reda på och ville återremittera. Han sa att det därför vore bra om vi återremitterade. Men innan dess har vi sagt att vi vill sälja, men till priset i värderingen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS