– Det är politiskt fulspel, de vill döda motståndet genom att återremittera ärendet, säger Svante Westin, Fjällsjö AB:s vd, som hade hoppats på ett klart besked på dagens kommunfullmäktige.

Försäljningen av fastigheterna i Backe uppskjutet – beslut i kommunfullmäktige

STRÖMSUND (JT) Kommunfullmäktige beslutade att återremittera ärendet om försäljningen av fastigheterna i Backe. – Det är politiskt fulspel. De vet att det finns motstånd i rummet och ville döda det, säger Svante Westin, vd för Fjällsjö AB, bolaget som vill köpa bostadsbeståndet.

Publicerad

I Virveln, sammanträdessalen, i Folkets hus i Strömsund var åhörarplatserna fyllda under onsdagens kommunfullmäktige. Det var många som ville närvara när det skulle beslutas om försäljningen av det kommunala fastighetsbeståndet i Backe. Det var också många som blev snopna när Socialdemokraternas ordförande Susanne Hansson föreslog att ärendet skulle återremitteras, och övriga ledamöter röstade igenom förslaget.

– En försäljning av allmännyttan är oåterkallelig, vi behöver mer tid, sa Susanne när hon som ordförande tog ordet i frågan.

– Det känns snopet, säger Margareta Mårtensson, ordförande för Utvecklingsgruppen Fjällsjö Framtid. Hon fortsätter:

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS