En stol får ett nytt hem

Många fyndade på klassisk gårdsauktion i Vängel

VÄNGEL (JT) Ett stort jordbruk försvinner från Vängel, och att anordna auktion har varit en lång process för paret Lundgren med att fatta beslut om att sälja hela fastigheten.

Publicerad Senast uppdaterad

Det blev till slut en rejäl gårdsauktion en regnig söndag i juli. Det var mer än 100 personer som trotsade vädret och var med i budgivningen på allt från tunga sekelskiftsmöbler till ett hems alla prylar.

–Det är mycket bruksföremål, och det har tagit tid att bestämma sig. I 30 år har jag hållit på med jordbruket och mjölkkor. 2010 slutade jag med mjölkkorna. Jag tänkte att det måste bli ett slut innan de får bära ut mig. Det är inte helt smärtfritt med auktionen. Vi ska skaffa ett nytt hus i Vängel och köpa en lägenhet i Umeå där vår dotter bor, säger Torgny Lundgren som tillsammans med sin fru Monica drivit gården som har funnits i familjen i flera generationer.

–Det måste väl bli så, men det är klart att det känns, säger dottern Veronica som växt upp på gården i Vängel. Vid hennes sida står mamma Monica, som är påtagligt berörd av att det nu blir en försäljning.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS