Ola Skyllbäck väljer att hoppa av som tillförordnad kommundirektör i förtid.
Ola Skyllbäck väljer att hoppa av som tillförordnad kommundirektör i förtid.

Slutar i förtid som kommundirektör

ÅRE (JT) Ola Skyllbäck väljer att hoppa av som tillförordnad kommundirektör i Åre i förtid.

Publicerad

Det beskedet ges i ett pressmeddelande på onsdagen. Skyllbäck tog sig an uppdraget i november. Detta efter att Kaj Söder slutat på grund av allvarlig intern kritik.

Sara Schelin har rekryterats som ny kommundirektör och kommer att börja sin anställning i juni. Planen var att Skyllbäck skulle stanna tills dess. Nu väljer han att sluta redan redan den 20 mars. HR-chefen André Åkerström kommer därefter att axla rollen som kommundirektör fram till sommaren.

– Jag har fått fem mycket inspirerande och utmanande månader som kommundirektör i Åre kommun. Jag känner mig nu väldigt trygg med att lämna över stafettpinnen till André, den korta tid som kvarstår innan Sara slutligen tar över rodret, säger Ola Skyllbäck.

Kommunstyrelsens ordförande Martine Eng (S) om beslutet:

– Ola har under sina fem månader som tillförordnad kommundirektör skapat en trygghet i organisationen och skapat goda förutsättningar för Sara Schelin som tillträder som kommundirektör i juni. Vi oerhört tacksamma för det arbete som Ola har uträttat under den här perioden, säger Martine Eng (S), kommunstyrelsens ordförande.

Orsaken till att Skyllbäck slutar i förtid har med det privata livet att göra:

– Jobbet som kommundirektör är väldigt krävande och tar upp väldigt stor del av ens liv. Som nybliven morfar vill jag nu sätta familjen och mitt eget välbefinnande i första rummet, säger han.

Powered by Labrador CMS