Camilla från Ånn fick filmpris i Norge.

Norskt talangpris till Camilla Jämting

ÅRE (JT) Ånnfilmaren Camilla Jämting har erhållit Skårungen, ett talangpris som delades ut av Nordnorsk filmcenter i Tromsö på tisdagskvällen.

Publicerad Senast uppdaterad

– Det känns helt fantastiskt. Detta är min första film och jag får pris på Norges största filmfestival och att gå upp på scen och ta emot folkets jubel var helt underbart, säger Camilla Jämting och fortsätter. Min hjärna gick ner och som tur var skulle jag inte hålla något tal. Jag var inte förberedd över huvud taget på det. 

Inte beredd, men du måste ju varit nominerad? 

– Jag visste inte att jag var nominerad. Men jag hade fått ett kryptiskt mejl före jul där de frågade vad jag höll på med för något nytt filmprojekt. Men sedan hörde de inte av sig. Men festivalarrangören visste att jag skulle komma och hade bjudit in mig till invigningen av filmprogrammet Film fra nord. Där är jag med och tävlar med min film, Projekt pappa, som jag producerat hemma på Lofoten, där jag bor, så i slutet av veckan vet jag om jag fått ett pris till, Tromsö Palmen. Det är många filmer med och tävlar om Tromsö Palmen. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS