Teamet från Indien har genom sitt besök i Sverige nu hamnat på den internationella rankinglista. Ett steg närmare OS. Alexander Feinestam har hälpt Devendere Singh, Asif Aziz, Mayank Panwam, Tanzin Rabgey, Bobby Pandey, Jekmat Rafstan, Bagise Hussain och Atul Mandayl med träningen.

Indier hårdtränar i Åre inför OS 2026

HAMREBACKEN (JT) Något unikt har utan större uppmärksamhet utspelat sig i skidbackarna i Åre/Duved senaste månaden. Åtta skidåkare från Indien har tagit sig ända till Sverige för att träna och tävla. Allt för att få mer erfarenhet. Siktet är inställt på OS 2026.

Publicerad

Det är bara att erkänna, skidåkning är inte det första jag tänker på när Indien kommer på tal. Men Indien är stort och alla typer av natur och väder finns. Åtta killar som normalt bor i en del av Indien där det går att åka slalom har nu genom Svenska Skidförbundets hjälp tagit sig till Åre för att träna.

Den 25 mars landade de för att i fem veckor få större erfarenhet av internationella backar, träning och tävlingar. Allt för att få större möjlighet att tävla i OS 2026. Dock är det bara fyra av dem som får tävla i OS, maxantalet man får tävla med. Motivationen att lära sig och bli ännu bättre är alltså hög, alla vill höra till den exklusiva gruppen som får representera Indien i OS.

– Vi kommer verkligen att försöka att få komma med i OS. Att få tävla för vårt land, säger en av deltagarna.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS